تهران، خیابان ولیعصر، برج سایه
021-72418695

طراحی سازه های ساختمانی

مزایای طراحی سازه

علم طراحی سازه های ساختمانی از علوم مهمی است که به مهندسان عمران کمک می کند تا قبل از شروع به کار، بتوانند با بررسی تمام زوایا، کار اجرایی ساختمان مورد نظر را با دقت و بررسی کامل شروع کنند و تا آنجایی که امکان پذیر می باشد، از وقوع حوادث احتمالی حین اجرای عملیات ساخت و ساز جلوگیری کنند. پیشگیری از خطرات احتمالی و برآورد هزینه ها، از مهم ترین مزایای طراحی سازه های ساختمانی می باشد که سرعت پیاده اسزی پروژه را افزایش می دهد. فرایند طراحی سازه ها باید به درستی و با رعایت تمام نکات ایمنی و استانداردهای ساختمان سازی و مهندسی کشیده شود تا زمان ساختمان سازی دچار مشکل نشده و هزینۀ مازادی را برای پیمانکار پدید نیاورد.

هزینه طراحی سازه های فلزی و بتنی

برآورد هزینه های طراحی سازه بتنی با فلزی به عناصر مختلفی بستگی دارد و نمی توان گفت که حتماً طراحی سازه بتنی بیشتر از فلزی است و بالعکس. تخمین هزینه های سازه های بتنی به عواملی چون نوع مصالح ساختمانی، طرح سازه مورد نظر، مدت زمان اجرای اسکلت بندی ساختمان، مقدار فولادی که در طراحی سازه بتنی به کار می رود، پیاده سازی سازه های بتنی بر اساس آیین نامه های اجرایی، حجم میلگردهای به کار رفته و … بستگی دارد. مدت زمان طولانی اجرای پروژه طراحی سازه های بتنی تأثیر زیادی بر برآورد هزینه دارد که در این مدت زمان نیاز است که پرسنل حقوق دریافت کنند و ماشین آلات و دستگاه ها به کار خود ادامه می دهند که این هزینه مازادی را نسبت به طراحی سازه های فلزی ایجاد می کند.

طراحی سازه ساختمان

سازه ساختمان که انواع آن ، سازه ها و معماری ساختمانی طرح های ساختمانی ایرانی و خارجی ، برج های ساختمانی و طراحی ساختمان‌های بتنی ، سازه های فلزی ، ساختمان‌های آجری و چوبی است .ساختمان سازه ‌ای است که برای سکونت و به عنوان سرپناه یا برای کار ساخته می‌شود که محیط را به دو بخش بیرون و درون تقسیم می‌کند. طراحی سازه ساختمان‌هایی که از نظر بلندا از اندازه مشخصی بلندتر باشند برج گفته می‌شود. در ایران ساختمان بلندمرتبه یا همان برج طبق مصوبه سال ۱۳۷۷ شورای عالی شهرسازی و معماری به ساختمان‌های بالاتر از شش طبقه گفته می‌شود.

روشهای طراحی سازه

منظور از طراحی سازه تعیین پیکربندی، ابعاد و مشخصات قطعات آن به نحوی است که سه هدف اصلی تعیین شده در بندهای تامین شوند.

1- ایمنی
2- عملکرد مطلوب
3- پایایی

بر این اساس در طراحی سازه های فولادی و بتنی عمدتاً از سه روش استفاده می شود.

1- روش طراحی تنش مجاز (ASD)
2- روش طراحی مقاومت نهایی
3- روش طراحی حالات حدی (LSD)

درخواست جلسه

اگر برای انتخاب مهندسین و پیمانکاران طراحی سازه، سوالاتی در ذهن دارید که نیازمند بررسی بیشتری هستید می توانید فرم زیر را پر نمایید تا در اولین فرصت، با تیم لوتوس ابنیه، جلسه ای جهت آشنایی بیشتر داشته باشید.