
ساختمان های بلند مرتبه به چه بنا هایی گفته می شود؟
به ساختمان های بسیار بلند که طبقات آن هر یک پس از دیگری قابل اقامت باشند آسمان خراش یا ساختمان های بلند مرتبه می گویند. در فارسی در دهه اخیر واژه برج نیز برای اشاره به این مفهوم کاربرد یافته است. هرچند برای تعریف آسمان خراش استانداردی رسمی در دست نیست اما بلندای دست کم ۱۵۰ متر به عنوان معیار تعریف آسمان خراشها بکار میرود. این واژه نخستین بار در اواخر سده نوزدهم برای ساختمانهای بلند شهر نیویورک آمریکا بکار رفت. بعدها تاریخ نگاران معماری از کاربرد این واژه برای ساختمانهای بلند آجری خودداری کرده و آن را تنها در موردساختمان های بلند مرتبه با اسکلت فولادی بکار بردند.
بسیاری از مهندسان ساختمان ها، ناظرین، معماران و صاحبان حرفه های مرتبط با ساختمان، ساختمانی را که حداقل 75 فوت (23 متر) ارتفاع داشته باشد، ساختمان بلند مرتبه در نظر می گیرند.
سیستم های اسکلت فلزی ساختمان های بلند مرتبه
انتخاب یک سیستم سازهای اسکلت فلزی بلند مرتبه مناسب برای ساختمان های بلند مرتبه باید الزامات سختی و مقاومت را تامین نماید. سیستم سازهای باید برای مقاومت جانبی و بار ثقلی که سبب تغییر مکان برشی افقی و تغییر شکل واژگونی میشود طراحی شده و کافی باشد.


سازه های دیوار برشی اسکلت فلزی بلند مرتبه
دیوارهای عمودی بتن یا فولادی می توانند در هر دو پارتیشن های معماری به کار برده شوند و از لحاظ ساختاری برای حمل بار و گرانشی استفاده می شوند. سختی ومقاومت بسیار زیاد در صفحه، آنها را به طور ایده آل برای ساختن ساختمان بلند مناسب می کند
سازه ها با هسته مرکزی معمولا از دیوار برشی به عنوان هسته مرکزی سازه استفاده میکنند.
سیستم های اسکلت فلزی بلند مرتبه
انتخاب یک سیستم سازهای اسکلت فلزی بلند مرتبه مناسب برای ساختمانهای بلند مرتبه باید الزامات سختی و مقاومت را تامین نماید. سیستم سازهای باید برای مقاومت جانبی و بار ثقلی که سبب تغییر مکان برشی افقی و تغییر شکل واژگونی میشود طراحی شده و کافی باشد.
ساختمان های به اصطلاح بلند مرتبه بلندتر از 70 فوت (21 متر) است.
ساختمان های بلندتر از 100 متر ، به عنوان آسمان خراش (Skyscraper) نامیده میشود.
ساختمانهای 300 متر یا بالاتر نامیده می شود به عنوان فوق العاده بلند (super tall) و ساختمان های 600 متر و یا بلندتر به عنوان مگا بلند (Mega tall) نامیده میشوند.
سیستم های سازه ای ساختمان های بلند نیز می توانند به دو دسته گسترده تقسیم شوند:
1) سازههای داخلی
2) سازههای خارجی
این طبقهبندی براساس توزیع اجزای تشکیل شده است


درخواست جلسه
اگر برای انتخاب شرکت طراح، ناظر، پیمانکار ساختمان های بلندمرتبه، سوالاتی در ذهن دارید که نیازمند بررسی بیشتری هستید می توانید فرم زیر را پر نمایید تا در اولین فرصت، با تیم لوتوس ابنیه، جلسه ای جهت آشنایی بیشتر داشته باشید.
